Historiefortelling på stranda

134 år med feriekoloni

På feriekolonien er det aktiviteter for både store og små, for tøffinger og for de som ikke vil være så tøffe. Her leker vi dagen lang. Kjører båt, padler kano, spiller fotball, tennis, basket og innebandy, drar på sykkeltur og har utendørs aerobic med musikk. Vi fanger fisk, frosk og krabbe (som vi såklart slipper ut igjen), og vi drar på spennende skattejakt ved det gamle fyret. Vi lager også uhøytidelig talentkonkurranse der både barn og voksne deltar og underholder. For de minste barna har vi sandkasser og lekeapparater, og vi drar ofte på tur og plukker blåbær og strandskjell.

Skulle det bli veldig dårlig vær, finner vi på innendørsting som å tegne, spille spill, lage armbånd og smykker av sneglehus, eller å se en film på rommene eller felles i kinosalen (med popcorn, såklart). En gang i uka har vi disco med både disco-lys og proff DJ.

Dagene går unna på feriekolonien og aktivitetsnivået er høyt mellom frokost, lunsj og middag. Etter kveldsmaten så roer det seg, og vi har fine stunder sammen med bok, småprat eller sang på rommene før leggetid.

Feriekolonien har noe for enhver, og hos oss er man stort sett bare med på det man vil.


Dette trenger du å vite

Vi deler opp sommeren i 3 partier.

Hvert parti er på totalt 11 dager (ink. reisedager). For dere som liker/trenger et lengre opphold, er det fullt mulig å søke om opphold på to partier dersom plass er tilgjengelig.

Tilbudet vårt er for barn i aldersgruppen 5-12 år.

Søknadsfrist for sommeren er satt til 1. april.

Vi vil ta imot søknader etter denne datoen dersom det er plass, men de som har søkt innen tidsfristen vil bli prioritert.

Det er hyggelig og viktig å få post hjemmefra når man er på feriekoloni. Send veldig gjerne kort, pakke, et blad eller to, men ikke så mye godteri. Dette kjøper barna selv i "Diggbu" – vår helt egen godterikiosk som har åpent under spesielle arrangementer.

Det at foresatte ønsker å snakke med barna skjønner vi svært godt, men det blir problematisk for oss dersom 20-30-40 barn hver dag må hentes inn fra lek eller aktiviteter for å snakke i telefonen. Det er bare hyggelig med telefoner, så ring gjerne hver dag og snakk med en av oss som jobber her. Vi kjenner barnet ditt godt og kan formidle alle beskjeder. Dersom et barn ikke skulle slå seg til ro etter et par dager og ha hjemlengsel, er vi raske med å ringe hjem og si ifra om dette. Det samme gjelder hvis noen blir syke. Som regel er det da greiest at barna drar hjem og er der til de er friske, og etter det kan fortsette ferien med oss på Filtvet.

Vi som jobber her har årlig kursing i førstehjelp og brannvern med våre ansatte. På turer på vann og land er vi alltid påpasselige med å bruke redningsvest og sykkelhjelm – store og små.

Vi ser fram til å se dere på feriekolonien, og til aktive og hyggelige sommerdager på Filtvet!

Ofte stilte spørsmål

👉Feriekoloni, hva er det?

Feriekolonien på Filtvet eies av Trefoldighetslegatet. Driften har i alle år vært ivaretatt av Trefoldighet Menighet (Trefoldighetskirken) som ligger i Oslo sentrum og som nå er en del av Sentrum og St. Hanshaugen sokn.

Trefoldighet feriekoloni har som mål å gi barn en morsom og innholdsrik ferie.

I over 130 år har barn og unge vært på sommerferie hos oss. I år kan du også få være med. Trefoldighet feriekoloni ligger på Filtvet på Hurumlandet, ca. 1 times bilkjøring fra Oslo. Hurumlandet er et spennende sted med forskjellig natur. Nede ved sjøen er det «sørlandsidyll» med strender og svaberg, og ikke langt unna er det fine skogsterreng med store vann. Det gir muligheter for mange fine aktiviteter.

👉Hvem er feriekolonien for?

Alle gutter og jenter i alderen 5-12 år kan søke om plass på feriekolonien. Her vil man treffe nye venner eller kanskje noen man kjenner fra før. Noen reiser på feriekoloni sammen med en venn eller søsken, mens andre reiser alene. Uansett, feriekolonien tar godt vare på alle sammen.

👉Hva skal man ha med seg?

Feriekolonien har mye fine og rene klær i alle størrelser som barna låner når de er her ute, så mye tøy behøver du ikke. Det man ta med seg er:

  • Regntøy/gummistøvler
  • Joggesko
  • Toalettsaker (tannbørste, tannkrem, såpe, shampo, kam/børste, solkrem med solfaktor)
  • Kosedyr hvis man vil
  • Litt lommepenger til kiosken som er åpen to ganger i uka

Ønsker du likevel å ta med noe eget tøy, er det viktig at de er godt merket med navn, og at man passer på tingene sine. Mobiltelefon ønsker vi ikke at barna har med.

👉Hvem jobber på feriekolonien?

Sammen med barna er vi 15-20 voksne som passer på. Mange av oss jobber med barn og ungdom resten av året eller så har de vært barn på feriekolonien selv. Som så mange av barna, er også betjeningen på feriekolonien ganske stabil fra år til år. Dette er med på å skape et trygt miljø for både barn og voksne. Det viktigste med å være en av de voksne på feriekolonien er å være en god venn, en lekekamerat, samtidig som man passer godt på – alle som èn.